Новини

Новини

Висока кваліфікація та відповідальність

Марина Вулих включена до 12-го видання «Best Lawyers in Ukraine»

Марина Вулих, патентний повірений «ВУЛИХ і ВУЛИХ», включена до 12-го видання «Best Lawyers in Ukraine» за роботу в області права інтелектуальної власності. Крім того, Марина Вулих також була визнана одним з лауреатів премії «Юрист року 2022» за досягнення в області права інтелектуальної власності в Харкові.

Ця інформація була опублікована 08 червня 2021 року і тепер доступна на сайті www.bestlawyers.com і https://yur-gazeta.com/publications/legal-business-in-ukraine/the-best-lawyers-in-ukraine-2022.html.

14.06.2021

Перехід на національну фазу в Італії за процедурою PCT

Для патентних заявок, поданих починаючи з 1 липня 2020 року, став можливим перехід на італійську національну фазу.

Термін для переходу становить 30 місяців від дати міжнародного подання або дати пріоритету. 

Для тих заявок, термін подання яких було пропущено, встановлений пільговий період тривалістю в два місяці, передбачений ст. 192 Кодексу інтелектуальної власності Італії. 

Щоб здійснити перехід на італійську національну фазу, заявнику необхідно подати відповідний запит і переклад опублікованої міжнародної заявки на італійську мову, а також поправки до заявки, якщо такі є. 

У разі, коли кількість пунктів формули складає більш ніж 10, сплачується додатковий збір.

19.01.2021

Марина Вулих включена до 5-го щорічного видання «Best Lawyers. Business Edition»

Марина Вулих, патентний повірений «ВУЛИХ і ВУЛИХ», включена до 5-го щорічного видання «Best Lawyers. Business Edition». Видання оприлюднило перелік з більш ніж 40 000 юристів з 28 країн світу, які були обрані з-поміж своїх колег за їх високий професіоналізм та виняткові досягнення на теренах юриспруденції.
Ця інформація була опублікована 02 жовтня 2020 р. і тепер доступна на сайті www.bestlawyers.com.

05.10.2020

Зміни до українського законодавства у сфері ІВ

21 липня 2020 р. Верховною Радою України були прийняті законопроекти №№ 2258 і 2259, які стосуються посилення охорони і захисту прав на товарні знаки і промзразки, боротьби з патентним троллінгом, а також реформи патентного законодавства.
Серед найбільш значних змін для промзразка – введення додаткового критерію «індивідуальний характер», збільшення терміну дії до 25 років, зміна типу охоронного документа і можливість досудового скасування свідоцтва в Апеляційній палаті.
Для патентів на винаходи і корисні моделі введена можливість подання заперечення проти заявки протягом 6 місяців після дати публікації, а також визнання прав недійсними в адміністративному порядку.

23.07.2020

Марина Вулих включена до 11-го видання «Best Lawyers»

Марина Вулих, патентний повірений «ВУЛИХ і ВУЛИХ», була вибрана для включення до 11-го видання «The Best Lawyers in Ukraine». Ця інформація була опублікована і тепер доступна на сайті www.bestlawyers.com за посиланням https://www.bestlawyers.com/current-edition/Ukraine

09.06.2020

BREXIT: чого чекати власникам об’єктів ІВ?

31 січня 2020 року Великобританія покинула Європейський Союз, а отже з 1 лютого 2020 року для країни розпочався перехідний період, який згідно з попередніми домовленостями триватиме до 31 грудня 2020 року.

Впродовж цього періоду Великобританія буде керуватися законодавством ЄС і займатися розробкою нових актів та угод для охорони об’єктів ІВ. 

Серед об’єктів інтелектуальної власності, на які Brexit не вплине – винаходи та авторські права. 

Детальніше…

04.02.2020

Нова версія 11-ї редакції МКТУ

1 січня 2020 р. в силу вступила нова версія Міжнародної класифікації товарів і послуг. 

Були внесені більш ніж 300 змін та доповнень, додані 208 нових формулювань, змін зазнали заголовки семи класів та пояснювальні примітки десяти класів. Українськомовний текст МКТП був приведений у відповідність до норм сучасної української лексики і правопису. Загалом українськомовна версія класифікації зазнала більше 600 змін.

06.01.2020

Семінар ВОІВ «PCT та Мадридська система реєстрації знаків»

За ініціативи ВОІВ, Національного офісу інтелектуальної власності та Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 14 листопада 2019 р. на базі наукового парку «Синергія» було організовано семінар ВОІВ «PCT та Мадридська система реєстрації знаків», який відвідали і співробітники нашої компанії.

Під час першої частини заходу спікер Бенуа Аперсе надав корисну інформацію стосовно особливостей використання Мадридської системи реєстрації знаків. Було згадано не лише про нові країни, які приєдналися до Мадридської системи у 2019 році (Канада, Бразилія, Малайзія), але і про потенційних учасників, зокрема ПАР, Пакистан, Мальту.

Детальніше

15.11.2019

Підписання Мінекономіки України та ВОІВ Меморандуму про взаєморозуміння та Програми співробітництва на 2020-2021 рік

У рамках 59-ї серії засідань Асамблей держав-членів ВОІВ у Женеві було організовано зустріч Тараса Качки, заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, і Френсіса Гаррі, Генерального директора ВОІВ. Ключовим питанням обговорення стала необхідність подальшого розвитку системи правової охорони ІВ в Україні з урахуванням сучасних глобальних практик. Зокрема, планується створення Національного центру інтелектуальної власності, а також розробка мережі Центрів підтримки технологій та інновацій. В результаті переговорів Мінекономіки та ВОІВ підписали Меморандум про взаєморозуміння, а також Програму співробітництва на 2020-2021 рік.

03.10.2019

Марина Вулих включена до 10-го видання «Best Lawyers»

Марина Вулих, патентний повірений «ВУЛИХ і ВУЛИХ», була вибрана для включення до 10-го видання «The Best Lawyers in Ukraine». Ця інформація була опублікована і тепер доступна на сайті www.bestlawyers.com.

24.05.2019

Збільшення офіційних зборів за реєстрацію прав ІВ в Україні

Відповідно до Постанови № 496, підписаної і опублікованої Кабінетом міністрів України 12 червня 2019 року, офіційні збори значно збільшуються з 19 липня 2019 року. Збільшення стосується всіх об’єктів ІВ і всіх етапів їх розгляду та реєстрації – від подання заявок до підтримки патентів в силі і продовження дії свідоцтв на знаки для товарів та послуг.

19.07.2019

Колір як товарний знак: використовувати або не використовувати?

Оскільки зір є одним з основних типів сприйняття, виробники товарів і послуг використовують кольори у своїх логотипах, упаковці та рекламі, щоб виділяти свою продукцію на тлі продукції конкурентів.

В той час як більшість вдається до включення кольору в словесні, зображувальні або комбіновані товарні знаки, інші наважуються на більш нетрадиційний варіант – використання кольору як товарного знаку, хоча все ще виникають суперечки між фахівцями з ІВ щодо його розрізняльної здатності. Іншою темою дискусій є потенційна загроза добросовісній конкуренції, оскільки існує ризик вичерпання переліку кольорів, а також безперервних судових розглядів, якщо хтось із власників товарних знаків вирішить монополізувати певні кольори для своїх товарів і послуг.

Детальніше…

19.02.2021

США: закінчення 12-річної пілотної програми «First Action Interview»

15 січня 2021 року Відомство з патентів і товарних знаків США завершило пілотну програму, з проведення попередніх обговорень на етапі винесення висновку експертизи. Відповідно до зазначеної Програми до прийняття Відомством першого висновку експертизи по суті заявник міг направити запит про попереднє обговорення. Після отримання такого запиту експерт проводив пошук по документах відомого рівня техніки і надавав заявнику перелік релевантних документів, а також існуючі заперечення. Після призначення дати переговорів і надання заявником поправок і/або аргументів, сторони мали можливість детально обговорити одержану інформацію. Якщо така домовленість не була досягнута, заявник отримував запит експертизи з урахуванням проведеного обговорення.

За даними Відомства, основною причиною припинення програми є низький рівень її фактичного використання (0,2%).

28.01.2021

WIPO Lex-Judgments, нова база даних провідних судових рішень, що стосуються ІВ
Визнаючи зростаючий попит на ресурси, що надають суддям, а також фахівцям в області ІВ відомості про реальні справи, пов’язані з ІВ, і рішення по них, ВОІВ запустила нову базу даних – WIPO Lex-Judgments. Справи зібрані для того, щоб допомогти у вирішенні поширених питань в суперечках в галузі ІВ, оскільки вони можуть використовуватися в якості прецедентів або принаймні пролити світло на можливі тлумачення букви закону і кращі рішення в області ІВ.
WIPO Lex-Judgments містить провідні судові рішення, ретельно відібрані судами або іншими відповідними органами країн-учасників. База даних містить доступні для пошуку відомості про всі судові рішення, включаючи суть судової справи, відповідне законодавство, резюме і т.ін., а також повний текст документа.
В основу бази даних лягли понад 400 документів з 10 країн-учасників, серед яких Австралія, Бразилія, Китай, Республіка Корея та Іспанія, але з часом вона буде розширюватися.

28.09.2020

Vienna Classification Assistant – новий помічник від ВОІВ

Vienna Classification Assistant – безкоштовний новий інструмент від ВОІВ – інкорпорує елементи штучного інтелекту і створений для подальшого полегшення класифікування зображень торговельних марок.
Щоб скористатися інструментом, необхідно додати зображення у форматі JPG/JPEG або PNG у відповідне поле, після чого система надасть перелік 29 базових категорій з позначенням найбільш релевантних. Далі користувач може обрати допоміжні опції та одержати результат класифікації.

27.08.2020

Зустрічайте WIPO PROOF, абсолютно новий онлайн-сервіс для бізнесу

27 травня 2020 р. ВОІВ представила WIPO PROOF, нового члена своєї системи послуг ІВ, який надає користувачам можливість отримання доказів, що виключають несанкціонований доступ і стосуються існування цифрового файлу в певний момент часу.

В епоху цифрового суспільства велика кількість файлів даних поширюється різними каналами, в результаті чого такі файли піддаються ризику неправомірного використання та незаконного привласнення. WIPO PROOF може допомогти Вам у мінімізації таких ризиків, надавши відбиток Вашого цифрового файлу з позначкою дати і часу, таким чином беручи на себе роль своєрідного цифрового нотаріуса.

Детальніше…

28.05.2020

Шановні клієнти, колеги та друзі!

Перш за все, ми бажаємо Вам здоров’я та добробуту!

У березні 2020 року уряд України вжив низку превентивних заходів для запобігання поширенню вірусу COVID-19.

У зв’язку з цим команда ВУЛИХ і ВУЛИХ має запевнити Вас у тому, що нами вжито всіх запроваджених урядом заходів для збереження здоров’я співробітників нашої фірми.

Ми уважно стежимо за ситуацією в країні та світі, роботою Патентного відомства України та інших країн і, як завжди, готові надати Вам повний спектр послуг в сфері інтелектуальної власності та інших галузях права, зокрема у сфері корпоративного та комерційного права, інвестицій, міжнародних угод, митного оформлення, оподаткування та захисту даних.

23.03.2020

Найкращі винаходи 2019 року за версією журналу «Тайм»

За традицією в кінці року прийнято підбивати підсумки, а тому знайомство з деякими з найкращих світових винаходів 2019 року – ідеальний спосіб це зробити. 

Робот-викладач “Roybi Robot”

Тепер у разі виникнення труднощів при вихованні і навчанні Вашого малюка завжди можна звернутися до справжнісінького робота. Roybi Robot допомагає дітям віком від 3 до 7 років оволодіти мовою та розвинути здібності в галузях математики, технологій та інженерної справи. 

Детальніше…

27.12.2019

На крок ближче до стандартів ЄС: законопроект №1230 щодо захисту прав ІВ на митному кордоні України

Схвалений Верховною Радою у першому читанні, законопроект №1230  має на меті покращити рівень запобігання і протидії переміщенню товарів, що порушують права ІВ, через митний кордон України. Він передбачає внесення деяких змін до Митного кодексу України, наприклад, розширення переліку об’єктів права ІВ, розширення випадків застосування заходів, пов’язаних із призупиненням митного оформлення товарів, що підозрюються у порушенні права ІВ.

24.09.2019

Йдемо в ногу з правом ЄС: апґрейд правової охорони географічних зазначень в Україні

Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень». Згідно з Законом дані нові визначення деяким термінам, відкориговані умови надання або підстави для відмови у наданні правової охорони географічним зазначенням тощо.

23.09.2019

Прийняття нових стандартів ВОІВ ST.3, ST.26, ST.27, ST.37 та ST.60

Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) опублікувала звіт сьомої сесії Комітету зі стандартів ВОІВ. Сесія Комітету проходила з 1 по 5 липня 2019 року в м. Женева, Швейцарія.
За результатами обговорень були прийняті нові редакції таких стандартів ВОІВ ST.3, ST.26, ST.27, ST.37 та ST.60. Ознайомитись зі звітом можна за посиланням.

09.09.2019